Artikler

Mindful: What Stress Does to Your Brain

 

 

Mental træning i Danmark

 


Ph.d.-afhandling af Lone Fjorback

Med støtte fra TrygFonden udførte vi i perioden 2008-2012 en undersøgelse af effekten af mindfulnessbehandling på BDS-patienter og fandt, at behandlingen mindskede patienternes symptomer og bedrede deres tilstand væsentligt. De 119 inkluderede BDS-patienter havde i gennemsnit været syge i 14 år.

Undersøgelsen blev sammenholdt med registerdata. Hovedkonklusionerne af undersøgelsen var, at BDS-patienter er villige til at indgå i mindfulnessbehandling, der kan nedsætte symptomer, bedre funktion, spare penge i sundhedssystemet, og muligvis hindre, at patienter ryger helt ud af arbejdsmarkedet [1-4].

Udgifterne til permanente helbredsrelaterede ydelser, specielt førtidspension, var signifikant mindre i mindfulnessgruppen end i kontrolgruppen ved 15 måneders opfølgning, hvor 25% fra mindfulnessgruppen fik førtidspension sammenlignet med 45% fra kontrolgruppen (p=0.025).

Afhandlingen kan læses og downloades her.


 

Science Says: Listen to Your Gut

 

8 tegn på, at du skal sige farvel til folk, der dræner dig

I de sidste 40 år har der været forsket i mindfulness effekt på en lang række symptomer og lidelser.

Liste fra Center for Mindfulness, UMASS Medical School.

MBSR videnskabelige artikler og publikationer


 

Hvordan virker mindfulness for unge?


Undersøgelse af et forløb med Mindfulness for unge som indgår i Projekt Stressfri Ungdom, der udkom som et e-læringsprogram på Undervisningsministeriets Materialeplatform, sommer 2017.

Videnskabelig artikel af Anne Maj Nielsen, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, DPU

E-bog-Mindfulness-for-unge-2017


 

Søvnmangel påvirker koncentrationsevnen, vores humør og er kædet sammen med risiko for diabetes, alzheimers, inflammation og meget mere.