InstructorLisa Klint
TypeOnline Course
PriceDKK11800
Buy NowBook Now
uddannelse forest bathing

Bliv certificeret forest bathing guide ved Forest Therapy Institute

Første internationale træning i Danmark – start september 2020. Kombination af online træning, egen praksis, mentorstøtte og retrætedag i Danmark
Om skovbadning og naturterapi

Ophold i naturen reducerer symptomer på stress, angst og depression. Patienter kommer sig hurtigere efter sygdom og operation, hvis de har udsigt til træer, hører fuglesang og har ophold i grønne omgivelser. Naturen gør os i bedre humør og mere nærværende.

En guidet skovbad session fremmer velvære, virker stress forebyggende, åbner sanserne og mindst lige så vigtigt genopbygger vores relation til naturen. Skovbadning er ikke naturvejledning, at bade i en skovsø eller kramme træer, men en systematisk metode til at vække sanserne og åbne for dybere relation med naturen, en selv, og andre mennesker (bliver ofte guidet i grupper op til 12-16 personer).

Skovbad og skovterapi blev udviklet i Japan i ’80’erne som modsvar på en stor bølge af stress, udbrændhed og depression hos selv yngre mennesker. Det var også en del af den japanske kulturelle tradition i fht at kontakt til og relation med naturen, der var blevet forskubbet, da flere og flere flyttede til byerne og skove blev fældet.

De fleste af os kan godt mærke helseeffekten ved at være i naturen, og forskning understøtter det vi ved; at vi har behov for at koble af, være nærværende og får det bedre når vi har kontakt til en levende natur. Vi er natur.

Samtidig får vi større respekt for og passer bedre på det som vi får en personlig relation til. Og vores planet har brug for det.

Uddannelsen

Uddannelsen varer 3 måneder og er velegnet til både de, der arbejder med psykoterapi, mindfulness, naturvejledning, naturterapi, grøn turisme, naturbaserede oplevelser eller ønsker at tilbyde skovbadning som wellness eller sammen med yoga, mindfulness, coaching eller stressforebyggende. At være guide og formidle skovens terapeutiske og forebyggende effekt stiller krav om uddannelse, egen natur(skovbad) praksis og udvidet førstehjælpskursus.

Intensivt kursus

Uddannelsen starter med online teori, egen praktisk træning (hjemme) i en uge og fortsætter med et struktureret og formaliseret forløb gennem videokald, opgaver og mentorsamtaler fra din egen lokation.

Forest Therapy Institute arbejder med den evidensbaserede 5×5 model, der er tilpasset lokale forhold, kultur og natur og introducerer nyeste forskning og en velafprøvet ramme til at guide skovbad for grupper og 1:1.

Som en del af certificeringen skal du planlægge og evaluere en god rute (checkliste udleveres, og afleveres til din mentor som en opgave). Dernæst skal du organisere 3 gruppe skovbad sessioner for minimum 4 personer á ca 2,5-3 timer samt en 1:1 session og en længere solo walk.

Der vil være månedlige gruppe Zoom kald samt kald med din mentor efter de tre gruppe skovbad for at evaluere. Dine deltagere skal svare på et kort evalueringsskema, og du skal foretage egen refleksion.

Udbytte

Du lærer

 • at bygge dit eget forest bathing program op
 • at evaluere og planlægge den gode forest bathing rute og udvælge naturområde til aktiviteter
 • at guide sanse- og naturoplevelser
 • at inddrage krop og åndedræt
 • at blive forankret i naturen gennem krop, sind og sanser
 • færdigheder i at guide grupper

Du får

 • FTI manual og adgang til intranet og lukket Facebook forum
 • grundig introduktion til 5×5 modellen
 • konkrete redskaber til at bruge skoven som terapeut
 • teorier og praksis indenfor forest bathing og naturbaseret terapi
 • viden om gruppe dynamikker
 • arbejdet med din rolle som guide
 • styrket din relation med skoven
 • udbygget din faglige viden og dybere forståelse af naturbaserede interventioner.
 • et voksende internationalt kollega netværk i over 30 lande med mere end 150 guides i Europa
Målgruppe for uddannelsen

Uddannelsen henvender sig til alle, der ønsker at arbejde med naturen til sundhedsfremme, behandling eller naturbaserede wellbeing oplevelser. Det er især relevant for dig, der arbejder med terapi, naturvejledning, psykoterapi, kropsterapi, mindfulness, yoga, rehabilitering, naturvejledning eller andre pædagogiske områder samt øko og wellness turisme.

Datoer
Onlne undervisning
mandag-fredag 14-18/9-20 kl. 15-17
samt mandag 21/9 + onsdag 23/9 + fredag 25/9 kl. 17.30-21.30
Vi anbefaler, at du sætter tid af om formiddagene i din kursusuge til egen natur praksis.
Dernæst 3 måneders mentored practice i egen skov, opgaver samt 1 hel fordybelsesdag i Jægersborg Hegn med Lisa Klint, Forest Therapy Institute Danmark.
Undervisningen i september vil være på engelsk, mens mentorsamtaler og fordybelsesdag er på dansk.
Forest Bathing praksis og certificering slutter 10/1-21.
Undervisere

Shirley GleesonLead Trainer & Mentor, medstifter af Forest Therapy Institute og indehaver af Ecowelness Consulting Ltd. Shirley har en master i health promotion og i social work, og har undervist i forest therapy og holdt foredrag over hele verden. Shirley er også uddannet hos Association of Nature and Forest Therapy Guides, Nature Guide i Sydafrika WRAP (Wellness Recovery Action Planning) facilitator.

Kerry Walker, trainer & Mentor, bor i Irland og er uddannet Forest Therapy Practitioner, Eco-Art Therapist. Kerry er også stifter af Down to Earth Forest School

Lisa Klint, Forest Bathing Practitioner, Danish Institute Coordinator og Apprentice trainer og mentor. Stifter af Center for Fokus og med mere end 15 års erfaring som foredragsholder, konsulent og underviser til forebyggelse og reduktion af stress, angst og depression. Certificeret MBSR instruktør, coach og 20 års ledelseserfaring.

Læs mere her 

Pris

Uddannelsen koster Euro 1560,- for 3 måneder.

Tilmelding

Du skal IKKE bestille og betale her, men på FTIs hjemmeside HER: TILMELDING

Læs mere på FTIs side 

Overbygning – Forest Therapy Practitioner

Du kan fortsætte med overbygningen til Forest Therapy Practitioner, der giver dig indføring i at bruge naturbaseret intervention og skovterapi som f.eks. stressforebyggelse, smertehåndtering mv i 6-12 ugers forløb og skovterapi workshops.Her er særlig fokus på skov & natur som terapeutisk rum og partner. Denne del varer også 3 måneder, efter 4 dages internat. Her gennemgås særlig forskning og erfaring indenfor sundhedsfremme, og workshops og 6 ugers programmer.

Læs mere her