InstructorLisa Klint
TypeOnsite Course
Datejun 1, 2020 - jun 6, 2020
PlaceGelskov Gods
Seat5/12
PriceDKK14850
Buy NowBook Now
Forestbathing

Bliv certificeret forest bathing guide ved Forest Therapy Institute

Første internationale træning i Danmark afholdes 1.-6. juni 2020  “OBS Corona situation” – læs mere nederst
Om skovbadning og naturterapi

Ophold i naturen reducerer symptomer på stress, angst og depression. Patienter kommer sig hurtigere efter sygdom og operation, hvis de har udsigt til træer, hører fuglesang og har ophold i grønne omgivelser. Naturen gør os i bedre humør og mere nærværende.

En guidet skovbad session fremmer velvære, virker stress forebyggende, åbner sanserne og mindst lige så vigtigt genopbygger vores relation til naturen. Skovbadning er ikke naturvejledning, at bade i en skovsø eller kramme træer, men en systematisk metode til at vække sanserne og åbne for dybere relation med naturen, en selv, og andre mennesker (bliver ofte guidet i grupper op til 12-16 personer).

Skovbad og skovterapi blev udviklet i Japan i ’80’erne som modsvar på en stor bølge af stress, udbrændhed og depression hos selv yngre mennesker. Det var også en del af den japanske kulturelle tradition i fht at kontakt til og relation med naturen, der var blevet forskubbet, da flere og flere flyttede til byerne og skove blev fældet.

De fleste af os kan godt mærke helseeffekten ved at være i naturen, og forskning understøtter det vi ved; at vi har behov for at koble af, være nærværende og får det bedre når vi har kontakt til en levende natur. Vi er natur.

Samtidig får vi større respekt for og passer bedre på det som vi får en personlig relation til. Og vores planet har brug for det.

Uddannelsen

Uddannelsen varer 3 måneder og er velegnet til både de, der arbejder med psykoterapi, mindfulness, naturvejledning, naturterapi, grøn turisme, naturbaserede oplevelser eller ønsker at tilbyde skovbadning som wellness eller sammen med yoga, mindfulness, coaching eller stressforebyggende. At være guide og formidle skovens terapeutiske og forebyggende effekt stiller krav om uddannelse, egen natur(skovbad) praksis og udvidet førstehjælpskursus.

Intensivt kursus

Uddannelsen starter med 6 dages intensiv teori og praktisk træning på Fyn, og fortsætter med et struktureret og formaliseret forløb gennem videokald, opgaver og mentorsamtaler fra din egen lokation.

Forest Therapy Institute arbejder med den evidensbaserede 5×5 model, der er tilpasset lokale forhold, kultur og natur og introducerer nyeste forskning og en velafprøvet ramme til at guide skovbad for grupper og 1:1.

Som en del af certificeringen skal du planlægge og evaluere en god rute (checkliste udleveres, og afleveres til din mentor som en opgave). Dernæst skal du organisere 3 gruppe skovbad sessioner for minimum 4 personer á ca 2,5-3 timer samt en 1:1 session og en længere solo walk.

Der vil være månedlige gruppe Zoom kald samt kald med din mentor efter de tre gruppe skovbad for at evaluere. Dine deltagere skal svare på et kort evalueringsskema, og du skal foretage egen refleksion.

Udbytte

Du lærer

 • at bygge dit eget forest bathing program op
 • at evaluere og planlægge den gode forest bathing rute og udvælge naturområde til aktiviteter
 • at guide sanse- og naturoplevelser
 • at inddrage krop og åndedræt
 • at blive forankret i naturen gennem krop, sind og sanser
 • færdigheder i at guide grupper

Du får

 • FTI manual og adgang til intranet og lukket forum
 • grundig introduktion til 5×5 modellen
 • konkrete redskaber til at bruge skoven som terapeut
 • teorier og praksis indenfor forest bathing og naturbaseret terapi
 • viden om gruppe dynamikker
 • arbejdet med din rolle som guide
 • styrket din relation med skoven
 • udbygget din faglige viden og dybere forståelse af naturbaserede interventioner.
 • et voksende internationalt kollega netværk i over 30 lande med mere end 150 guides i Europa
Målgruppe for uddannelsen

Uddannelsen henvender sig til alle, der ønsker at arbejde med naturen til sundhedsfremme, behandling eller naturbaserede wellbeing oplevelser. Det er især relevant for dig, der arbejder med naturvejledning, psykoterapi, kropsterapi, mindfulness, yoga, rehabilitering, naturvejledning eller andre pædagogiske områder og grøn turisme.

Datoer

Start 1.-6. juni 2020 med intensiv internat træning på Fyn. Dernæst 3 måneders praksis. Uddannelsen slutter 6. september 2020.

Undervisere

Shirley GleesonLead Trainer & Mentor, medstifter af Forest Therapy Institute og indehaver af Ecowelness Consulting Ltd. Shirley har en master i health promotion og i social work, og har undervist i forest therapy og holdt foredrag over hele verden. Shirley er også uddannet hos Association of Nature and Forest Therapy Guides, Nature Guide i Sydafrika WRAP (Wellness Recovery Action Planning) facilitator.

Lisa Klint, Forest Bathing Practitioner, Danish Institute Coordinator og Apprentice trainer og mentor. Stifter af Center for Fokus og med mere end 15 års erfaring som foredragsholder, konsulent og underviser til forebyggelse og reduktion af stress, angst og depression. Certificeret MBSR instruktør, coach og 20 års ledelseserfaring.

Derudover vil I have fornøjelsen af en 3. person fra FTI. Navn annonceres.

Læs mere her 

Pris

Uddannelsen koster Euro 1960,- for 3 måneder.

Dertil kommer overnatning og forplejning for de 6 dages træning på Gelskov Gods kr. 3975,- i delt dobbelt værelse inkl forplejning, kaffe & te.

Tilmelding

Du skal IKKE bestille og betale her, men på FTIs hjemmeside HER: TILMELDING

Læs mere på FTIs side

Overbygning – Forest Therapy Practitioner

Du kan fortsætte med overbygningen til Forest Therapy Practitioner, der giver dig indføring i at bruge naturbaseret intervention og skovterapi som f.eks. stressforebyggelse, smertehåndtering mv i 6-12 ugers forløb og skovterapi workshops.Her er særlig fokus på skov & natur som terapeutisk rum og partner. Denne del varer også 3 måneder, efter 4 dages internat. Her gennemgås særlig forskning og erfaring indenfor sundhedsfremme, og workshops og 6 ugers programmer.

Læs mere her

Corona situation

The Forest Therapy Institute (FTI) team has been working the last two weeks rescheduling all the trainings from March to May. This decision has been made according to the FTI mission to achieve social and environmental benefits, the recommendations of the governments where FTI local Institutes operates and the WHO.

The safety, health and well-being of the training’s participants and FTI training teams are at the top of the Forest Therapy Institute priorities. FTI strongly recommended its guides and practitioners to follow its countries Disease Centers and WHO recommendations and advice. It’s crucial to stop this pandemic all together.

Regarding new training opportunities, we have chosen carefully the new training dates according to the pandemic evolution scenarios managed by each country/regional government where we operate. For the moment the first trainings after many countries lock down will be in Denmark and Spain from June 1-6 2020.

#foresttherapyinstitute #forestbathing #blivforestbathinguide  #skovbadningdanmark