Fokus i virksomheder

En virksomhed kan bede sine medarbejdere om at arbejde hårdere, længere og hurtigere. Eller den kan give medarbejderne plads til at fokusere, prioritere og balancere personlige og professionelle mål og værdier. Vælger man det første, er der stor sandsynlighed for, at medarbejderne gør mere af det samme – og på sigt brænder ud. Vælger man det sidste vil medarbejderne højst sandsynligt vokse, præstere og udtænke nye ídéer.

Vores koncentration og ydeevne er som en muskel. Er vi spændt op konstant og skal præstere vores maksimale – hurtigere, hårdere, længere – bliver vi trætte og udmattede. Det svarer til at løbe marathon på marathon på marathon. På et tidspunkt er musklen slidt op. 

Når det gælder fokus og koncentration taler vi imidlertid ikke kun om fysisk træthed. For så kunne en god lang sommerferie rette op på skaden. Ikke at være i stand til at spænde og afspænde vores fokus skaber mental udmattelse og går ud over kvaliteten af det arbejde, vi udfører. Trætheden spreder sig nemlig til andre dele af kroppen – nærmere bestemt hjernen – som får svært ved at arbejde på tværs og se nye sammenhænge og muligheder. Med andre ord; en hjerne – og en virksomhed – i harmoni, sætter idéer, tanker og innovationen fri.

Ved at arbejde målrettet og strategisk med fokus i virksomheder, kan man få medarbejderne til at præstere bedre, være mere motiverede og med større engagement – over længere tid – Lisa Klint

Abonner på vores nyhedsbrev

Abonner på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en 28 minutters Bodyscan.

Tjek din mail - du skal bekræfte din tilmelding.