Om søvn

HVORFOR ER SØVN SÅ VIGTIGT?

For at krop og sind kan fungere optimalt, er tilstrækkelig søvn af afgørende betydning. Selvom en enkelt nat med dårlig søvn ikke udgør en alvorlig trussel, kan det føre til nedsat hukommelse, fokusering og koncentrationsevne.

Hvis søvnmangel bliver en vedvarende udfordring, begynder kroppen at svækkes, hvilket øger risikoen for sygdomme som sukkersyge, demens, hjertekarsygdomme, depression og blodpropper. Søvnens betydning for kroppens velvære er uomtvistelig, da den under søvnen reparerer sig selv, retter op på ubalancer og småskavanker, der er opstået i løbet af de vågne timer.

Endnu vigtigere er søvnens rolle for hjernens sundhed. Den er afgørende, da den tillader særlige salte at rense hjernen og fjerne affaldsstoffer og ophobninger, hvilket giver den mulighed for at blive skarptunet og klar til en ny dag. En god nattesøvn er derfor en uundværlig nøgle til at opretholde både kroppens og hjernens optimale funktioner.

ALLE KAN RAMMES AF DÅRLIG SØVN

I en verden, hvor kravene på arbejdspladsen og til hverdagslivet kan føles som konstant jonglering med mange bolde i luften, korte deadlines og pres, bliver mange udfordret og oplever stress. Ny forskning afslører, at netop de hårdtarbejdende sjæle, der brænder for deres job og præstationer, er i farezonen for stress.

Deres passion og engagement for arbejdet kan få dem til at glemme deres eget velbefindende. De lægger deres egne behov på hylden og brænder måske lyset i begge ender, indtil det hele pludselig brister. Det kan komme til udtryk i tankemylder, bekymringer, søvnbesvær, hovedpine og meget andet.

Flytning, økonomiske udfordringer, skilsmisser, eksamensperioder, hyppige oversøiske rejser og livskriser er andre større årsager til søvnproblemer.

Hvis det er katten, babyen eller en snorkende partner, der er den væsentligste faktor kan vi også hjælpe, og du kan have fået et dårligt søvnmønster, og du skal være motiveret for forandringer.

Vær realistisk i forhold til din søvn og stress niveau, og vær ikke bange for at bede om hjælp.

Dagens belastning påvirker nattesøvnen, og dårlig nattesøvn påvirker næste dags energi og præstationer.

Abonner på vores nyhedsbrev

Abonner på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en 28 minutters Bodyscan.

Tjek din mail - du skal bekræfte din tilmelding.