Måske - måske ikke?

Historien om den kinesiske bonde
8 jun 2020

Måske – måske ikke

Historien om den kinesiske bonde

En bone og hans søn havde en elsket hest, der hjalp familien tjene til livets ophold.

En dag løb hesten væk, og deres naboer udbrød: “Din hest er løbet væk, hvilket forfærdeligt uheld!” Landmanden svarede: “Måske så, måske ikke. Vi får se”
Et par dage senere vendte hesten hjem, og han bragte nogle vilde heste med tilbage til gården også.

Naboerne råbte: “Din hest er vendt tilbage, og bragte flere heste hjem med ham. Sikke dog et stort held!” Landmanden svarede: “Måske så, måske ikke.Vi får se”

Senere samme uge forsøgte landmandens søn at ride en af hestene til, men hun kastede ham til jorden, og sønnen brækkede sit ben. Naboerne sagde: “Din søn brækkede benet, hvilket forfærdeligt uheld!” Landmanden svarede: “Måske så, måske ikke.”

Et par uger senere marcherede soldater fra den nationale hær gennem byen og rekrutterede alle drenge til hæren. De tog ikke landmandens søn, fordi han havde et brækket ben. Naboerne sagde: “Din dreng er skånet, hvilket stort held!” Hvortil landmanden svarede: “Måske så, måske ikke. Vi får se.”

Det er virkelig umuligt at sige, om noget, der sker, er godt eller dårligt.

Du ved aldrig, hvad konsekvenserne af ulykke eller lykke vil være, da kun tiden vil fortælle hele historien.
Tingene kan se godt ud i starten, men med tiden bliver det måske ikke, hvad du havde forestillet dig. På samme måde har du det dårligt med noget, men en dag kunne det være, at det er en af de bedste ting, der er sket for dig.
Alt ændrer sig. Universet ændrer sig hele tiden. Der er ikke grund til bruge alt for mange kræfter på at bekymre sig, for intet er virkelig sort og hvidt.

Abonner på vores nyhedsbrev

Abonner på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en 28 minutters Bodyscan.

Tjek din mail - du skal bekræfte din tilmelding.