MBSR Mindfulness

Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) er udviklet ved University of Massachusetts Medical School i USA. MBSR er et struktureret 8-ugers program, baseret på yoga, meditation og undervisning om stress. Læs mere her.

Mindfulness kan forbedre opmærksomhed, humør, hukommelse, indlæringsevne og skabe robusthed gennem større tolerance af vanskelige fysiske og emotionelle tilstande. Kilde: Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.

Mindfulness betyder at være til stede i nuet og acceptere det, som det er. Det er en metode til bevidst at tage ansvaret for kvaliteten af ens liv.
Der er en 2500 år gammel definition på mindfulness fra buddhistisk tradition og en bare 30 år gammel vestlig videnskabelig definition fra programmet Mindfulnessbaseret stressreduktion (MBSR).

Hjerneforskningen peger på, at mindfulnesstræning kan forbedre evnen til stressregulering, emotionsregulering, empati, koncentration, glæde og rationel adfærd.
MBSR er det første mindfulnessprogram, der er udviklet og testet som mentaltræning. Det er et intensivt kursus i mindfulness – en praktisk vejledning i, hvordan man kan forholde sig konstruktivt til kroppen, tanker, følelser, den situation, man er i, og til hinanden. Videnskabelige undersøgelser understøtter, at programmet kan forbedre mentalt helbred og nedsætte symptomer på stress, angst, depression og kroniske smerter. Der er undervisning i perception, stress og kommunikation.

Download mere information om MBSR og mindfulness HER.

8 ugers MBSR kursus

Ønsker du at følge det fulde 8 ugers MBSR – mindfulness kursus? Se de næste kursus tidspunkter her.

Individuel mindfulness

Læs mere om invididuelt forløb her.

Gå til mindfulness

Er du interesseret i at gå til mindfulness med restorative øvelser baseret på MBSR og compassion meditation? Hver måned holder vi også korte 2,5 times Fredags Pusterum. Se mere under Events.

Henvisning gennem sundhedsforsikring, virksomhed eller kommune?

Er du sygemeldt med stress eller på til en sygemelding, kan du prøve at kontakte din sundhedssikring eller din kommune. Nogle sundhedsforsikringer lader dig selv vælge behandler, og nogle kommuner dækker f.eks. 8 ugers MBSR forløb. Ring og hør mere.

Underviser: 

Lisa Klint er medlem af Mindfulnessforeningen, og har gennemført uddannelse som MBSR instruktør ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet, og University of Massachusetts Medical School. Læs mere om Lisa her

 

Abonner på vores nyhedsbrev

Abonner på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en 28 minutters Bodyscan.

Tjek din mail - du skal bekræfte din tilmelding.