Artikler

29 jul 2016

Mindfulness er midlet til at blive et gladere menneske

Lone Overby Fjorback, phd, overlæge og leder af Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet har et vigtigt budskab efter en stor undersøgelse fra Psykiatrifonden:

At elske sig selv og føle dybere tilfredshed med livet er færdigheder, der kan trænes. Ikke ved at gentage for sig selv »jeg er glad og positiv« eller ved at få alle sine ønsker opfyldt, men kun gennem et indre arbejde.

Mange af os bruger ofte tiden på at dvæle ved fortiden, hvilket nemt fører til fortrydelse og tristhed eller vi fantaserer om fremtiden, hvilket let leder til bekymring og angst.

Og det kan læres – som at lære at spille et instrument. Der er videnskabeligt belæg for, at vi kan træne sunde vaner i sindet helt i lighed med, at vi kan træne sunde vaner i kroppen.

Mindfulness-baseret stress reduktion er et videnskabeligt testet program, der kan forbedre mental sundhed, nedbringe lidelse og skabe et blivende godt mentalt helbred. Mindfulness betyder at være til stede her og nu i kroppen med i klart sind og et åbent hjerte.

Læs hele artiklen fra Politiken 27. juli 2016

Leave a Reply

Abonner på vores nyhedsbrev

Abonner på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en 28 minutters Bodyscan.

Tjek din mail - du skal bekræfte din tilmelding.